Selectienieuws

Margriet wint weer van FC Schadewijk

zondag 15 mei 2022
Margriet zag vandaag dat Schijndel/de Wit won van Den Dungen en nu met nog 3 wedstrijden te gaan de voorsprong van Schijndel 7 punten blijft kan volgend weekend Schijndel/de Wit thuis tegen DSC al kampioen worden. Daarvoor moeten ze wel winnen van een ploeg die eerder dit seizoen er een 1-1 gelijkspel uit sleepte. Bij een gelijkspel (en winst van Margriet tegen DVG) of verlies van Schijndel kan de champagne nog een weekje in de koeling en zal de Schijndelse ploeg tegen het vrijwel zeker gedegradeerde RKTVC het als nog kunnen vieren.

Het werd vandaag een verdiende  overwinning van Margriet dat voetballend de betere ploeg was ondanks het hobbelige, zeer slechte veld. In de 8e min. scoorde Jeffrey van Vlijmen uit een penalty de 0-1, waarna in de 20e min. Bilal El Ghezaoui voor de 0-2 zorgde. Ook Schadewijk kreeg een penalty en Dani v.d. Weg scoorde beheerst  de1-2, waarna voor rust Jordi Spooren in de 40e min. voor 1-3 zorgde en Jordi Hoeks  een minuutje later voor 2-3. Dit was de ruststand.

Na de thee was het Benjamin Duah die namens Schadewijk voor de gelijkmaker zorgde waarna de wedstrijd rommeliger werd en er over en weer kansen waren, maar geen doelpunten. Het werd een wedstrijd waar alles mogelijk was en  de strijd soms hoog opliep . Echter hoe langer dat het duurde zakte bij Schadewijk de kracht weg en ook het geloof.

Margriet scoorde nog twee maal via Jeffrey van Vlijmen werd het in de 70e minuut 3-4 en Nick van Oorschot wist in de 78e minuut de 3-5 op het scorebord te brengen. Margriet bleef met deze verdiende overwinning op de tweede plaats en gaat de laatste drie competitiewedstrijden in met de zekerheid dat er via de nacompetitie een herkansing komt.

Opstelling Margriet: Mark Ruijtenburg, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Jeffrey van Vlijmen, Nick van Oorschot, Jordy Spooren, Rob van de Ven, Morris Landman, Bilal El Ghezaoui.
Invallers: Lars Janssen, Veron Lionarons, Jeffrey van Lieshout, Mats van Liebergen en Kevin van Tongeren.

DVG op bezoek op Sportpark Amstelhoef.
Uit Liempde komt DVG op bezoek dat nog vol op in strijd is om de nacompetitie om klasse behoud te ontlopen. Ze staan momenteel op de 11e plaats  3 punten voor op ODC en 5 voor op BMC. Deze twee laatste ploegen hebben nog kansjes om in de resterende wedstrijden zich vrij te spelen. DVG verloor vandaag nipt van Zwaluw VFC dat pas in de 70e min. wist te scoren. Niet onderschatten, maar gewoon de punten in Oss houden is het motto.

Nacompetitie
Het is uiterst belangrijk om de reguliere competitie op de tweede plek te eindigen, waardoor je als hoogst geklasseerde periodekampioen de eerste wedstrijd van de (verkorte) nacompetitie  met een thuiswedstrijd begint tegen de laagst geklasseerde periodekampioen  van de 3e klasse D Zuid 1.  Die wedstrijd wordt al 12 juni gespeeld en bij winst speel je de 2e wedstrijd ook weer thuis op donderdag 16 juni tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de 12e plaats 2F en de middelste periodekampioen 3C.
Uiteindelijk na 2 wedstrijden kan de finale gespeeld worden op zondag 19 juni op neutraal terrein en de winnaar daarvan handhaaft zich in de 2e klasse of promoveert er naar toe.