Selectienieuws

Margriet laat 2 punten liggen tegen BMC

maandag 29 november 2021
BMC had tot nu toe nog maar weinig punten gehaald tot dusver en het leek er aanvankelijk op dat Margriet het iets te makkelijk op nam. De wedstrijd, die live te zien was via YouTube, viel voor de kijkers vooral in de eerste helft tegen.

Na van beide zijde een stroef begin was het BMC dat de eerste kans liet optekenen. De ploeg uit Berlicum kreeg een hoekschop te nemen, waarop de defensie van Margriet niet alert was en Bram van der Doelen kon bij de tweede paal vrij inkoppen. Gelukkig mikte hij net naast (voor hem) de verkeerde kant van de paal en Margriet kroop door het oog van de naald. Verder was er weinig te beleven en zou de geel-zwarte formatie pas in de 27e minuut een echte kans krijgen. Rob van de Ven glipte langs zijn man en ging richting doelman Langenhuijsen. Deze kwam goed uit en van de Ven werd gedwongen de verre hoek te kiezen. De bal ging netjes die richting uit maar hobbelde het doel rakelings voorbij en  net naast de paal over de achterlijn. Zo bereikte de ploegen een 0-0 ruststand.

Na rust en met inmiddels weer droog weer toog Margriet ten aanval en belaagde verschillende malen het doel. Jeffrey van Vlijmen schoot uit een vrije trap rakelings over en Nick van Oorschot en Rob van de Ven misten kansen. Bilal El Ghezaoui had een prachtige kans, maar schoot de bal binnen het bereik van de doelman die goed ingreep. Na de 70e minuut van de wedstrijd zakte het Osse offensief terug en was BMC enkele malen dichtbij het doel van doelman Ruijtenburg. Echt moeilijke ingrepen hoefde hij niet te doen, want ook BMC was  slordig in de afwerking.

Gezien de eerste helft gelijk op ging en de tweede helft Margriet de bovenliggende partij was, zou na 90 minuten voetbal  de conclusie gerechtvaardigd zijn dat Margriet  eigenlijk de overwinning had moeten pakken, maar dus met dit gelijke spel (0-0) 2 punten liet liggen.

Wat de komende weken gaat gebeuren is nog niet te voorspellen. Misschien lukt het de KNVB om invloed uit te oefenen op de tweede kamer om hen te bewegen het kabinetsbesluit m.b.t. de sluiting van de sportaccommodaties na 17.00 uur terug te draaien. Afhankelijk daarvan wordt duidelijk of er nog gevoetbald kan worden, want waar iedereen wel achter stond: geen trainingen = geen wedstrijden. Doe dan de kleedkamers dicht en laat iedereen al in tenue naar het sportpark komen, zodat niet voor de derde maal op rij een competitie voortijdig afgebroken wordt.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Jordy Spooren Lars van de Kamp(81’ Floris de Vries) , Bilal El Ghezaoui(73’ Jeffrey van Lieshout), Nick van Oorschot (73’Veron Lionarons), Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen.