Selectienieuws

Margriet is SCG’18 met 0-3 de baas

maandag 22 november 2021
Margriet verloor de inhaalwedstrijd afgelopen donderdag onnodig van Zwaluw VFC in Vught en moest nu naar St. Michielsgestel voor de ontmoeting met SCG’18 om te laten zien dat ze wel degelijk mee zullen gaan tellen in de derde klasse C.

De eerste helft liet SCG’18 de Ossenaren even schrikken met een vrije kans, maar de Osse doelwachter pakte de inzet op bekwame wijze.  Verder dan dit wapenfeit kwam de thuisploeg niet en schutterde met verkeerde passes en loze lange ballen. Margriet was de betere ploeg en in de 11e minuut is het Roy Govers die uit een corner de bal ineens inschiet. (0-1)

Margriet controleerde de wedstrijd, toonde de drive om te winnen, maar ging soms wat slordig met de kansen om. De tweede helft was duidelijk voor Margriet dat SCG’18 nauwelijks liet voetballen. De  ploeg uit St. Michielgestel maakte een moedeloze indruk en daar profiteerde de Osse ploeg te weinig van. Wel werd de voorsprong uitgebouwd naar 0-2 via Jeffrey van Vlijmen in de 55e minuut en Bilal El Ghezaoui bracht in de 76e minuut de eindstand op 0-3.

Komende donderdagavond speelt Margriet een inhaalduel tegen Avanti’31 uit Schijndel, een ploeg die regelmatig al op de koppositie heeft gestaan dit seizoen. Nu staan ze 1 punt achter op koploper Nooit Gedacht, maar met een wedstrijd minder gespeeld. A.s. donderdagavond staat voor hen de koppositie op het spel. Een positie die ze dan kunnen innemen als ze van Margriet weten te winnen, waarbij ze ook de 1e periodetitel pakken.

Bij een gelijk spel komen ze met Nooit Gedacht op gelijke hoogte, maar moeten de Geffenaren dan voor laten gaan op doelsaldo en pakt Nooit Gedacht misschien wel de periode. Daarbij zijn ze afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Zwaluw Vfc tegen ODC diezelfde avond en het inhaalduel tussen Schijndel/de Wit en DVG op donderdag 2 december a.s. Bij winst wipt Schijndel over Nooit Gedacht heen.

Voor Margriet is het zaak om aansluiting te herkrijgen bij de top en dat kan alleen maar door te winnen van Avanti’31. Met de ambitie om dit jaar mee te doen om de prijzen, moet men bereid zijn om tot het gaatje te gaan !