Selectienieuws

Margriet loopt tegen zeperd aan tegen Alem (0-3)

maandag 11 oktober 2021Alem kwam met een euforisch gevoel naar Oss na de monsterzege vorige week met 2-8 bij RKTVC. Margriet was dus gewaarschuwd. Vandaag konden we zien hoe de Alemers de klus klaarden en met de 3 punten uit Oss vertrokken. De ploeg speelt veel op de lange bal en de snelle buitenspelers, maar beschikt daarnaast over een ervaren verdediging en een uitstekende doelman.

De eerste vijf minuten was het wat aftasten, maar daarna nam Margriet het initiatief en kwam enkele malen dicht bij het doel van doelman Bouke Steenbekkers. Alem beperkte zich door fysiek sterk te verdedigen en vooral spits Rob van de ven kreeg geen millimeter ruimte. Een prachtige harde vrije trap van Jeffrey van Vlijmen, werd door Steenbekkers uit het doel geranseld.  Een snelle uitval op rechts leverde de mannen uit Alem een vrije trap op vlak bij de cornervlag. De bal kwam voor en de boomlange Tjeerd Bron torende hoog boven iedereen uit en knikte de bal binnen (0-1).
Margriet liet zich niet uit balans brengen en bleef aanvallen, maar de passes (en vooral de crosspass) was vaak onzuiver waardoor een verdediger steeds weer de bal kon onderscheppen. In de 17e minuut kreeg Margriet een penalty tegen. In een scrimmage zou een aanvaller wat makkelijk naar de grond gaan en wees scheidsrechtster Wendy Gijsbers naar de stip. Dit liet Jens Steenbekkers niet aan zich voorbij gaan en stuurde doelman Ruijtenburg de verkeerde kant op bij de harde pingel. (0-2).


Langzaam aan werd het spel harder en de fysiek sterkere mannen uit Alem lieten zich niet onbetuigd. Margriet was in deze fase nog te lief en probeerde met snel combinatievoetbal de laatste verdediging van vaak 5 of 6 man te slechten. Dat leek op slag van rust te lukken toen Rob van de Ven de bal vlak voor het doel aan nam. Hijstond met de rug naar de goal en probeerde weg te draaien, maar kreeg van achteren de doelman die zijn been afklemde en van voren werd hij door een verdediger over de doelman heen geduwd. Een zuivere penalty. Althans dat dacht iedereen, maar scheidsrechtster Gijsbers dacht er anders over. Dit tot frustratie van spelers en staf.
 
Na rust begon Margriet wat feller, maar Alem blonk uit in irritatiegedrag. Het werd ook wat harder en nadat Joey Schuurmans enkele malen onderuit was geschoffeld, ontstond een klein opstootje toen hij door de grensrechter er van werd beschuldigd van een elleboogstoot. Er was even wat tumult, maar handgemeen bleef uit. Scheidsrechtster Gijsbers had zelf niets waargenomen en besloot tot een korte afkoelingsperiode. 

Hierna was het Margriet dat probeerde in hoog tempo een doelpunt te forceren, maar vooral doelman Bouke Steenbekkers blonk bij de gasten uit door enkele fraaie reddingen. Aan de andere kant moest zijn collega Mark Ruijtenburg ook enkele malen redding brengen. In de 78e minuut werd een bal de diepte ingespeeld – er lag immers door het continue aanvallen veel ruimte achter de laatste Osse linie – en Tjeerd Bron kon de voorzet in de verre hoek koppen. Hierna was het gedaan met Margriet dat vandaag vooral in de eerste helft de drive en felheid miste dat Alem wel op de grasmat legde. Trainer Maarten van Vugt was teleurgesteld in het team en vond dat vrijwel niemand het niveau gehaald had behalve Mark Ruijtenburg.

A.s. donderdagavond om 20.00 uur speelt Margriet thuis voor de districtsbeker tegen SV Top.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Bas Bressers, Jorn van Bakel,  Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Lars van de Kamp(39’Morris Landman), Joey Schuurmans( 53’Mats Liebergen), Jordy Spooren, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Nick van Oorschot(80’Floris de Vries). 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn