Selectienieuws

Margriet ZO 1 wint ruim van Cito

zondag 12 september 2021

Jeffrey van Vlijmen scoort de 1-0 met een vlijmhard afstandsschot.

Margriet ZO 1 kwam in de bekerstrijd uit tegen 4e klasser en kampioenskandidaat Cito 1. Een wedstrijd die nimmer het karakter had van een stadsderby. Margriet begon uitstekend aan de wedstrijd en Rob van de Ven verzuimde de ploeg van trainer Maarten van Vugt al in de 6e minuut op voorsprong te zetten. Zijn schot werd nipt door Citodoelman Kaan gekeerd. In de 10e minuut was het wel zo ver, even buiten de zestien ontving Jeffrey van Vlijmen de bal en knal het onhoudbaar in de bovenhoek (1-0).  Cito probeerde wel, maar stuitte elke keer op de Margrietdefensie. Mochten ze een keer op doel schieten, waren de ballen altijd een simpele prooi voor Margriet doelman Jurre van Soest. De weerstand was voor Margriet niet inspirerend, want er slopen wat slordigheden in het spel en naar rust kabbelde de wedstrijd met een 1-0 voorsprong.

Aanvoerder Joey Schuurmans scoort vanaf de stip de 3-0.

Na rust werd het wat feller en al snel zou Nick van Oorschot een dot van een kans laten liggen. Hij kwam oog in oog met doelman Kaan die goed op de bal bleef letten en hem afstopte. Binnen een minuut kwam toch de 2-0 op het scorebord. Rob van de Ven werd keurig aangespeeld en kwam vrij voor de doelman om de bal beheerst onder hem door te schuiven. In de 63e minuut zou Bilal El Ghezoui , vrij voor doelman Kaan worden gezet met een prachtige pass van Joey Schuurmans. Nog onwennig doordat hij net in het veld stond schoot hij te snel en de goed uitgekomen doelman Kaan stopte met het lichaam zijn inzet. Even later werd Rob van de Ven als doorgebroken speler binnen de zestien neergelegd. Aanvoerder Joey Schuurmans nam de pingel zoals het hoort (3-0). Hierna werd Cito een grotere nederlaag bespaard. Kevin Korsten schoot een voorzet net langs de verkeerde kant van de paal. Rob van de Ven zag een zuiver doelpunt afgevlagd worden wegens buitenspel en Bilal El Ghezoui kwam weer vrij voor de keeper en wist andermaal de bal niet langs de doelman in het lege doel te krijgen. Even later zou Bilal El Ghezoui een prachtige voorzet geven op Nick van Oorschot die perfect afrondde en de eindstand bepaalde op 4-0. Margriet leidt nu in de bekerpoule met 6 punten uit 2 wedstrijden en gaat a.s. zaterdag 18 september op bezoek bij DESO voor de laatste poulewedstrijd. Alleen de poulewinnaar gaat naar de volgende bekerronde.

Door een technische storing werkt de pagina voor fotoreportages (nog)niet. In de loop van de komende week zal dit worden hersteld en kunnen de fotoreportages bekeken worden (zowel de wedstrijd tegen Erp, als tegen Cito).