Selectienieuws

Margriet wint van 1e klasser Erp

zaterdag 28 augustus 2021

Margriet speelde vanavond zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de competitie tegen het in de eerste klasse uitkomende Erp. Na de vorige oefenpartij die, ook al tegen een eerste klasser, nipt verloren ging met 1-2, wist de ploeg van hoofdtrainer Maarten van Vugt nu wel winnend af te sluiten.

Margriet is elke training wat completer en vanavond begon Margriet met een elftal dat al aardig lijkt op dat van vorig seizoen. Het eerste kwartier van de wedstrijd was van beide partijen wat afwachtend, met vooral Erp dat de aanval zocht en Margriet dat ijzersterk stond te verdedigen en geen kans weg gaf. Regelmatig zocht Margriet de uitval, maar de eindpass ontbrak nog. Vervolgens werd Margriet brutaler en kreeg kansen. In de 21e minuut verscheen Joey Schuurmans alleen voor keeper van Ballegooij, maar zijn lob was niet  nauwkeurig genoeg om hem te verschalken. Rob van de Ven zou de score hebben kunnen openen na een half uur spelen. Ook hij kwam oog in oog met van Ballegooij, maar hij raakte de bal niet goed en deze vloog hoog over. Zo verstreek de eerste helft zonder verdere kansen en bleef het 0-0 tot de rust.

Na rust begon Erp weer goed en het was Kevin Korsten die een inzet uit doel werkte om vervolgens de rebound wederom van de lijn te werken. In de aanval van Margriet die hierop volgde verslikte een verdediger zich in de bal en speelde iets te zacht terug, waarop Rob van de Ven er als de kippen bij was om de bal langs van Ballegooij in het doel te deponeren (1-0).  Het wisselen begon en in de 59e minuut zou Bilal El Ghezaoui, op aangeven van Morris Landman, net naast prikken.

Toch werd  het 1-1 toen op rechts even in de verdediging niet werd opgelet en Emiel v.d. Sande vrij kon doorstomen . Het strafschopgebied introk en beheerst in de verre hoek scoorde (1-1).

Margriet werd aanvallend steeds sterker en een paar maal kroop Erp al door het oog van de naald. Uiteindelijk zou Rob van de Ven zijn 2e doelpunt van de avond scoren, na een prachtige pass liet hij de verdedigers achter zich en schoof de bal weer in het net. (1-2)

Erp probeerde weer langs zij te komen, maar de Osse defensie verzaakte niet en behield de voorsprong.

Komende dinsdagavond wordt nog geoefend tegen Heeswijk 1 , dat in de 2e klasse F uitkomt. Die wedstrijd begint op Sportpark Amstelhoef in Oss om 20.15 uur.  Daarna wordt er alleen nog gebekerd op alle zaterdagavonden om 18.00 uur. Eerst op 4 september tegen WHV uit, op 11 september thuis tegen Cito en op 18 september uit tegen DESO. Tussendoor is er nog een oefenwedstrijd op dinsdag 7 september bij NLC’03, aanvang 20.00 uur.