NIEUWS Margriet 1

3D: Handel thuis moeilijk te kloppen, Schijndel blaast sprookje RKPVV uit

maandag 9 maart 2020

Morris Landman wordt gevloerd in de 16 Foto: Ruud Libau

Opvallende uitslagen weer vanmiddag in de druilige regen. Het was geen pretje om langs de lijn te vertoeven. FC Schadewijk ervaarde de thuissterkte van Handel en ging met klein verschil de bietenbrug op in Handel. Nooit Gedacht haalde snoeihard uit tegen Nijnsel met 5-0. Excellent vergaapte zich aan de pracht en praal op het hoofdveld van eerstedivisionist Helmond Sport, maar vergat niet met 0-4 te winnen bij Helmondia. Boekel Sport won van Avanti'31 en deed (mede door het verlies van FC Schadewijk) zoals dat heet goede zaken voor periode-2. Later een apart verslag.

Schijndel won met een half dozijn goals op De Warande in Helmond van RKPVV. Voor rust was het klassenverschil nog niet zo groot en bleef het bij één doelpunt via Stan Guns die zijn corner door een RKPVV speler in het eigen doel verwerkt zag worden. Na rust werd het als snel 0-2 en 0-3 door twee prachtige goals van Brent Blummel die de Helmondse doelman hooguit alleen gehoord kan hebben. Bij RKPVV ging de schakelaar om en werd het prijsschieten. Dat deed Guns uit een strafschop en tien minuten voor tijd Thomas Jan van Raay die tekende voor 0-5. Het laatste woord was voor jongeling Thomas Kastelijn naar 0-6 wat tevens de eindstand was.

Nooit Gedacht – Nijnsel 5-0
Een wedstrijd die eigenlijk na rust  al geen wedstrijd meer was. De 'schuldigen' waren Thijn Vos, Bob van Iersel en Tim Bissels die de 3-0 ruststand voor hun rekening namen. In de tweede helft was het verhaal eigenlijk over voor de bezoekers uit Nijnsel. Thijn Vos joeg een vrije trap binnen en diezelfde Vos kon met de 5-0 eindstand zijn niet zuivere hattrick voltooien. Trainer Arno Methorst heeft de Geffenaren lekker aan het voetballen gekregen in een mix van jong en oud.

Handel – FC Schadewijk 1-0
Op Handel staat geen maat de laatste tijd. Sinds de blessure boeg daar aan het leeglopen is komen de prestaties navenant. Negen punten uit de laatste drie wedstrijden zijn een sprekend bewijs. Voor rust hielden de teams elkaar aardig in evenwicht met veel strijd op een zwaar veld. Handel kwam goed uit de kleedkamer. In de 56e minuut mocht Thijs Fonken een vrije trap nemen in de buurt van de cornervlag die hij in de zestien krulde. Daar was het Teun Graat die de bal met nota bene zijn heup in het doel wist te werken: 1-0. Typisch dat dit doelpunt viel in een fase dat juist de Ossenaren leken te gaan scoren en de overhand hadden. Handel trok de kleine voorsprong over de streep en klimt al aardig op richting de middenmoot in 3D.

Margriet –SCG'18 3-1
Het begin was niet goed van Margriet. Zeker toen de doelman knullig balverlies leed dit alleen ten koste van een strafschop hersteld kon worden 0-1. Trainer Maarten van Vugt: "We kregen zeker kansen met onder anderen een kop kans van Rob van de Ven. Een omhaal van Joey Schuurmans leek de gelijkmaker te zijn, maar de scheidsrechter moet mij maar eens uitleggen waarom hij deze prachtige goal afkeurde? Een zuiver doelpunt waarbij niets aan de hand was." Diezelfde Schuurmans mocht na rust toch vanaf de elfmeterstip Margriet naast de bezoekers uit Sint Michielsgestel schieten. Bilal El Ghezaoui en Roy Govers bepaalden de eindstand op 3-1.

SC Helmondia – Excellent 0-4
Stiekempjes is de ploeg uit Oploo naar de derde plek geslopen. Vanmiddag bewezen de mannen van trainer John Janssen dat er met Excellent serieus rekening gehouden moet worden. Vanwege het slecht veld van Helmondia speelde de wedstrijd zich af in het stadion van Helmond Sport. In plaats van zich te vergapen aan al dat moois werd er door Excellent slim gevoetbald. De ruststand was al een basis voor de latere zege die maar zelden in gevaar kwam. SC Helmondia kreeg slechts één kansje voor rust die ze in handen van de doelman van de bezoekers schoten. Twee maal Frans Cuppers en Sven van Gelder waren verantwoordelijk voor de 0-3 ruststand. In de tweede helft had SC Helmondia vaker de bal, maar zijn slechts wazige garanties op iets goeds. Uiteindelijk was het  Roel Verberk die zijn handtekening onder de wedstrijd plaatste met zijn treffer naar de 0-4 eindstand. Wat is de kracht van Excellent vroegen we trainer John Janssen? "Heel simpel. Wij zijn bereid voor elkaar door het vuur te gaan met hard werken. Dat levert punten op."

Derde klasse D:
Den Dungen - BMC 2-0