NIEUWS Margriet 1

3D: Schijndel fopt Margriet in eigen huis, Handel wint opnieuw superderby van Boekel Sport

maandag 2 maart 2020

Afbeelding: Margriet - Schijndel (Foto Jacqueline Bijnen)

Margriet verloor in een matig duel met het bezoekende Schijndel met 1-2. Jeffrey van Vlijmen zag rood na twee maal geel. Avanti'31 won met 1-2 in een vervelend duel uit bij Nijnsel waar trainer Tim de Wert met rood de dugout moest verlaten. Excellent won knap bij nummer twee Den Dungen. Eveneens matig was de derby Handel – Boekel Sport, waar uiteindelijk de thuisclub spekkoper werd. FC Schadewijk hoefde niet naar Helmond af te reizen omdat het veld van RKPVV te drassig was.

Margriet dat Schijndel ontving was volgens berichten uit Schijndel een matig duel. Het was Margriet dat na een slimme ingooi door Bilal El Ghezaoui op voorsprong kwam. Na rust viel bij Schijndel Bart de Wit in die het vuur zoals zo vaak ontstak bij Schijndel. In de 55e minuut viel de 1-1 nadat Thomas Jan van Raay uit een corner raak mikte. Zeven minuten later kwam Schijndel op voorsprong door een treffer van Stan Guns. Schijndel speelde te slordig om de 1-3 te maken. Jeffrey van Vlijmen van Margriet kreeg in die fase zijn tweede geel en kon voortijdig gaan douchen. Een matig duel waar Schijndel broodnodige punten pakte.

Zuur
Trainer Maarten van Vugt: "We kregen in de eerste helft met Joey Schuurmans en Rob van de Ven goede kansen die we onbenut lieten. In de slotfase kreeg Van de Ven nog een dot van een kans op 2-2 die hij miste. De 2-2 die wel degelijk viel, werd afgekeurd door vermeend buitenspel. Heel zuur dat zeker."

Nijnsel/TVE – Avanti'31 1-2
Een vervelende wedstrijd vond trainer Henry van Wanrooy en veel zaken die niks met voetbal van doen hadden. Avanti'31 kwam al na acht minuten op voorsprong door een vrije trap van Geert van Heeswijk. Na rust werd het rommeliger en feller. In de 70e minuut ging de bal op de stip bij Avanti'31 die overigens fel werd bestreden. Stefan Hulsen had daar lak en kegelde raak van elf meter 1-1 binnen. Het bekende venijn zat hem voor de thuisclub in de staart. Het was de weer herstelde Said Ali Hoessein die de winnende binnen schoot voor Avanti'31 en gingen de punten alsnog mee naar Schijndel.

Den Dungen – Excellent 0-2
Vooraf keken de mannen uit Oploo zeker wel op tegen de competitie tweede. Ook spelen ze niet graag op kunstgras. Maar niets stond een 0-2 zege in de weg in Den Dungen. Alle doelpunten vielen voor rust. Na 20 minuten was het Frans Cuppers die de scoren opende naar 0-1. Een kwartiertje later werd het zelfs leuk theedrinken nadat Roel Verberk tekende voor de 0-2 ruststand. Den Dungen was na rust het meeste aan de bal, maar dat dit nooit een garantie is voor doelpunten bleek wel na het eindsignaal waar Excellent met drie punten vertrok richting Oploo.

Handel – Boekel Sport 2-1
Handel pakte voor de tweede maal drie punten van grote broer Boekel Sport. De doelpunten vielen in de laatste vijf minuten van de eerste helft. In de 43e minuut was het Jan van Grinsven die een voorzet na een korte 1-2 met Balder van Osch de 1-0 voor zijn rekening nam. Lang duurde vreugde niet bijna vanaf de aftrap werd na een slimme ingooi Tim Schuijers door Jesse van Moorsel de ruimte in gestuurd wat 1-1 betekende. Na rust drong Boekel Sport aan, maar echte kansen kregen ze niet. Trainer Tom Jacobs liet al iemand warm lopen om aanvaller Ruud Konter te wisselen. Toch was het Konter die zich liet gelden en juist op tijd de 2-1 binnenkopte. Konter werd na de winterstop wegens de vele blessures door Jacobs uit het vierde elftal gehaald. Een gouden greep blijkt nu later.

SCG'18 – Nooit Gedacht 2-1
Nooit gedacht begon goed op Sportpark De Zegewerp, maar kon niet voorkomen dat de thuisclub via Dennis van Nistelrooij op voorsprong kwam. De 1-1 die kwam uit een vrije trap van Frank van Herpen wat een 1-1 ruststand gaf. De tweede helft had voor de bezoekers uit Geffen een zure afloop. Eerst werd Bob van Iersel onderuit gelopen binnen de zestien, maar het fluitje bleef uit van scheidsrechter Janssens. Later verklaarde hij dat hij er te ver afstond om een juiste beoordeling te maken en daarom niet floot. De wedstrijd werd fysieker en tot overmaat van ramp voor Nooit Gedacht ging de bal in de 80e minuut wél op de stip waar Kay de Visser hard raak schoot: 2-1.

Derde klasse D:
SC Helmondia - BMC 2-1