NIEUWS Margriet 1

3D: Boekel Sport dendert maar door, Schijndel voelt zich bestolen door arbitrage

maandag 16 december 2019
De vredige dagen voor Kerst hadden voor Schijndel een heel ander gevoel en voelde zich diep benadeeld door de arbitrage. Boekel Sport haalde hard uit tegen het sukkelende SCG'18. Hetzelfde geldt voor Avanti'31 dat opnieuw klappen kreeg en met 0-3 thuis onderuit ging. FC Schadewijk en het bezoekende Excellent kwamen niet tot scoren en vooral de Ossenaren profiteerden niet van het verlies van RKPVV bij Nijnsel. Het duel in Nijnsel eindigde met opnieuw twee rode kaarten voor de Helmonders. Met de strafzaak van het gestaakte duel tegen stadsgenoot SC Helmondia in het vooruitzicht ziet dat er niet best uit voor de ploeg van de Warande.

Schijndel assistent-trainer John Blummel is altijd reëel in zijn verslagen. Vandaag na het verloren duel van SC Helmondia was dat anders. Blummel: "We hebben vandaag echt niet slecht gespeeld en gezien naar het materiaal wat we hebben een compliment naar het team. Ik zeg niet vaak iets van scheidsrechters maar vandaag is Schijndel erin gefloten. Het doelpunt was zeker twee meter buitenspel. Dit was voor iedereen duidelijk, maar hij liet het doorgaan. Ach er gebeurde nog veel meer maar ik zeg er niets meer over je moet het gezien hebben. Wij waren ondanks dat niet koelbloedig genoeg. Bjorn Blummel kwam oog in oog met de Helmondse doelman, maar vergat te scoren. Een vervelende zondag was het voor ons, dat zeker."

Avanti'31 – Den Dungen 0-3
Dat de zaken niet goed lopen in Schijndel is wel duidelijk. De ploeg van trainer Henry van Wanrooy is met SCG'18 weggezakt naar de voorlaatste en laatste plek. Vanmiddag was het bezoekende Den Dungen met 0-3 de sterkste en mag Avanti'31 nog niet eens klagen dat het daar bij bleef. De Schijndelaren gaan dus met een matig gevoel de winterstop in.

Boekel Sport – SCG'18
Zonder Sten van Vessem reisde SCG'18 naar De Donk in Boekel. Het werd spitsroede lopen tegen een volkomen herstelt Boekel Sport dat als een koning de winterstop in gaat. Met de rust leidde Boekel Sport al met 2-0, waarbij beide treffers werden gemaakt door Tim Schuijers. Na rust kregen het de Boekelaren even moeilijk maar de variant die trainer Marc van de Ven bracht gaf de gastheren weer lucht. Van de Ven: "We kwamen even niet onder de druk uit. Het inbrengen van Edward Schouten was de oplossing. Hij loopt altijd vrij en kan je een bal bij hem kwijt. Bovendien liet hij in die fase Rens van de Wijst de 3-0 maken." SCG'18 kwam door Roy Groenendaal nog op 3-1, maar Juul Hurkmans en Schouten bepaalden de stand op 5-1. Dat de Boekelaren met een goed gevoel aan het kerstdiner schuiven is wel duidelijk. Zestien goals in de laatste drie wedstrijd staven deze stelling nogmaals.

BMC – Nooit Gedacht 1-1
De ploeg uit Berlicum is wat aan het terugkomen. Blessures lossen op en dat vertaalt zich in de resultaten. Vorige verslikte FC Schadewijk zich in BMC, vandaag  werd het 1-1 in het thuisduel met Nooit Gedacht. Een stand die al na 45 minuten werd bereikt. Trainer Arno Methorst: "We waren wat te onrustig vandaag. Hun komen na een kwartier op 1-0 en wij maken op slag van rust 1-1. Een vrije trap komt op het hoofd van hun keeper en in de rebound scoorde Tim Bissels. We kregen zeker nog kansen, maar die moeten er dan wel in. Michael van den Heuvel schoot nog een keer op de lat." Voor Ken Bissels werd het een pechdag. Met een stevige blessure moest de Geffenaar zich laten vervangen.

FC Schadewijk – Excellent 0-0
Voor beiden geen hoogstaande wedstrijd: Trainer Gaby Kuijpers: "Ik denk dat de uitslag klopt. Al bestaat er twijfel over een niet gegeven strafschop. Wij kregen kansen, maar ook Excellent, dat echt kwam voor een punt. We zijn tevreden en ik geloof dat de plek die we nu hebben vast moeten houden. Luister als je kansen krijgt om te promoveren moet je dat doen, maar ik ben hier dik tevreden mee."

Nijnsel – RKPVV 2-0
Prima overwinning voor de ploeg van trainer Tim de Wert: "Vandaag een dikverdiende overwinning. Wij waren scherper vanaf de eerste minuut. Na vijf minuten een rode kaart voor RKPVV. Eerste helft verzuimen we de kansen af te maken. In de 45e minuut maakte Rick van der Vleuten de 1-0. In de tweede helft hetzelfde verhaal, Nijnsel de betere en we creëerden veel kansen. Het vizier stond bij ons zoals dat heet niet op scherp. In de 75e minuut viel er een tweede rode kaart (2x geel) voor commentaar op de scheidsrechter. In blessuretijd maakte Jelle de Louw de verdiende 2-0. Een terechte overwinning. Na de winterstop de weg omhoog inzetten." Prima teksten van de Nijnsel-trainer die zijn team zag winnen van RKPVV dat in een downspiraal is beland.

Uitslagen derde klasse D:
Avanti'31-Den Dungen 0-3
Schijndel/De Wit-SC Helmondia 0-1