NIEUWS Margriet 1

3D: Margriet geeft voorsprong tweede helft weg; Nijnsel keihard onderuit bij Handel

maandag 4 november 2019


Handel liet van het bezoekende Nijnsel geen spaan heel en won met 4-1. Margriet liet zich in de tweede helft door het bezoekende SC Helmondia de bekende kaas van het brood eten en verloor uiteindelijk. Avanti'31 verloor bij het sterke FC Schadewijk en incasseerde het vierde verlies achtereen. Dani en Dani waren belangrijk voor de ploeg van De Neervelden. Schijndel is aan een opmars bezig wat zondagmiddag ging ten koste ging van Boekel Sport. RKPVV had een feestje te vieren, want het werd winnaar van periode-1.

Handel heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de nederlaag vorige week bij RKPVV. De Handelaren wonnen met 4-1 van het bezoekende Nijnsel. In de 19e minuut was het Teun Graat die een voorzet van Pim Bexkens binnen mocht koppen: 1-0. Acht minuten later werd het 2-0 door Rob Manders die koppend een voorzet van Koen Fonken succesvol verwerkte. Met nog een dikke kans op 3-0 werd het na rust in de 48e minuut 2-1. Toch was het Handel dat opnieuw de schouders onder het duel plaatste. Het was de door Fonken weggestoken Manders die éérst de paal, maar de kaats daarvan prima verwerkte naar 3-1 en was het over bij de bezoekers uit Nijnsel. Graat mocht de 4-1 eindstand bepalen nadat hij op zijn wenken werd bediend door Jan van Grinsven. Scheidsrechter Ulijn kreeg na afloop de complimenten van beide trainers voor zijn geleverde fluitwerk.

Boekel Sport – Schijndel/De Wit 2-3
Het team van trainer Marc van de Ven van Boekel Sport heeft de goede lijn geen vervolg kunnen geven. Thuis tegen het bezoekende Schijndel/TVE werd met 2-3 verloren. Al na 6 minuten opende Brent Blummel die eindelijk weer eens zijn visitekaartje afgaf door zeker van 25 meter de bal hard binnen te roeien. Boekel Sport hervond zich en kwam in de 25e minuut weer op 1-1 door een treffer van Tim Schuijers. Tien minuten later was het Schijndel dat middels Martijn van Grinsven, op aangeven Marc Onwezen, de ruststand van 1-2 mocht bepalen. Tien minuten na rust leek Schijndel de zaak te beslissen nadat Tijn Niemeijer van elf meter mocht aanleggen. Dit omdat Thomas Jan van Raay binnen de zestien werd gevloerd. Boekel Sport startte een groot offensief waar allen ballen de zestien in werden gejaagd. Onder het motto pompen of verzuipen kreeg Schijndel het moeilijk. Vooral toen de 2-3 viel tien minuten voor tijd. Schijndel had het moeilijk maar trok de drie punten over de streep.

BMC – Excellent 0-3
Dat de ploeg uit Middelrode/Berlicum geen sterk seizoen gaat draaien, mag wel duidelijk zijn. Vanmiddag op de eigen De Brand ging het team met 0-3 onderuit tegen het bezoekende Excellent. Sven van Gelder opende na een kwartier voetballen waar de tweede pas vijf minuten voor het rustsignaal viel door Timo Cornelissen. Trainer John Janssen: "Eigenlijk gezien onze overmacht veel te mager en dat kunnen we onszelf aanrekenen." Tien minuten in de tweede helft viel de beslissing Roel Verberk schoot rand zestien fraai binnen: 0-3. Een meer dan verdiende zege, daarover kon geen misverstand over bestaan.

Nooit Gedacht – SCG'18 4-2
De score doet geen goed aan de krachtverhoudingen in het veld. Nooit Gedacht heerste op De Biescamp. Al na vier minuten was het Michael van den Heuvel die de bal, die hij in eerste instantie op de paal plaatste, hard binnenschoot. Na 20 minuten werd het zelfs 2-0 door Tijn Vos waar vijf minuten later de bezoekers terugkwamen op 2-1. Na rust liep het voetbal weer als vanouds. Lars Hendriks bracht de stand naar 4-1 waar 5-1 of 6-1 uitbleef. In de slotfase mochten de gasten uit Sint Michielsgestel de eindstand op 4-2 bepalen.

Margriet – SC Helmondia 2-3
Dat Helmondia als een van de grote belagers van lijstaanvoerder RKPVV wordt gezien bewezen de Helmonders vanmiddag op De Amstelhoef in Oss. Margriet stond er goed voor nadat Bilal El Ghezaoui vanaf de elfmeterstip uit mocht halen nadat Morris Landman onrechtmatig werd gestuit door de doelman van de SC Helmondia. Rob van de Ven droeg zorg voor de 2-0 ruststand. Na rust spuugden de Helmonders eens goed in de handen en kreeg Margriet het moeilijk. Het werd 2-1 en 2-2 waar de gastheren het moeilijk hadden. Tot overmaat van ramp viel de winnende voor SC Helmondia in blessuretijd en bezorgde Margriet en haar getrouwen een zure afloop van de zondag.

FC Schadewijk – Avanti'31 3-0
Een afgetekende nederlaag voor de bezoekers uit Schijndel. De vierde zeperd alweer achterelkaar. FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers: "Vorig jaar verloren we twee maal van ze dus dat hebben we nu even rechtgezet. We blijven lekker meedoen." Dani van der Weg en Dani Eveleens stonden centraal in het duel van vanmiddag. Van der Weg scoorde alle doelpunten en Eveleens gaf hierbij alle assists na een 2-0 ruststand. Prima middag voor volgers van RKPVV. Henry van Wanrooy, trainer van Avanti'31: "Eerste kwartier voetbalden wij goed mee. Toen viel de goal en dan gaan te vlug bij verschillende spelers de kopjes omlaag. Na rust vol druk op FC Schadewijk en waren wij veel  beter. In die fase moeten we de 2-1 maken en denk ik dat we zeker een punt pakken. De 3-0 was een formaliteit en niet verdiend. Vijf kansen voor FC Schadewijk leverde drie doelpunten." 

Derde klasse D:
Margriet - SC Helmondia 2-3
Nooit Gedacht - SCG'18 4-2
Boekel Sport - Schijndel 2-3
FC Schadewijk - Avanti'31 3-0
Handel - Nijnsel 4-1
Den Dungen - RKPVV 0-1
BMC - Excellent 0-3

1. RKPVV 7-19
2. SC Helmondia 7-15
3. FC Schadewijk 7-14
4. Margriet 7-13
5. Excellent 6-10
6. Handel 7-10
7. Nijnsel 7-10
8. Schijndel 6-9
9. Nooit Gedacht 7-9
10. Den Dungen 7-9
11. SCG'18 7-5
12. Avanti'31 7-4
13. Boekel Sport 7-4
14. BMC 7-4

Avanti'31 - Excellent
Schijndel - Margriet
RKPVV - Nooit Gedacht
Boekel Sport - FC Schadewijk
Handel - BMC
SC Helmondia - SCG'18
Nijnsel - Den Dungen

Bron: kliknieuws.nl
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn