NIEUWS Margriet 1

3D: Herstel Boekel Sport zet door; Margriet blijft RKPVV bij na winst bij SCG'18

maandag 28 oktober 2019
Voor trainer Marc van de Ven van Boekel Sport een zucht van verlichting na zijn winst bij het kwakkelende Avanti'31. Nooit Gedacht heeft een slecht gevoel met het verlies in Helmond. Ook Handel ervaart de kracht van Johan van Lierop van RKPVV. FC Schadewijk doet goede zaken in Schijndel en wint met 1-2.

Schijndel verloor thuis met 1-2 van FC Schadewijk. De Ossenaren waren periodes lang dominant en sterk aan de bal. Schijndel daarentegen was slordig en leed veel te veel balverlies. Benjamin Duah zette FC Schadewijk in de eerste helft op 0-1. Na rust kwam Schijndel in de 70e minuut gelijk. De bal werd van bijna af de middenlijn de zestien in geslingerd waar Thomas Jan van Raay achterwaarts doelman Martin Roelofs verraste. In de 85e minuut viel alsnog het bekende kwartje richting de gasten uit Oss. Dani van der Weg was het die met een vrije trap de winst veilig stelde. Assistent-trainer John Blummel: "Vorige week hadden we geluk met de winst, nu hadden wij de pech."

SC Helmondia – Nooit Gedacht
Een wedstrijd met wisselend fases voor beide teams. Het verschil zat hem bij de Helmonders de klasse van Amos Letwory. De alleskunner was weer belangrijk voor SC Helmondia. Nooit Gedacht kwam in de negende minuut op voorsprong. Born van Steenbergen mocht op een assist van Thijn Vos openen. Echte nog voor rust kwam Helmondia terug naar een 2-1 voorsprong met de rust. Vooral de laatste treffer was een oorzaak van slecht opletten. Na rust werd het in de 51e minuut 2-2 door Bob van Iersel en 2-3  door een kopbal uit een corner van Thijn Vos waar Bob van Iersel koppend scoorde. Het mocht niet zo zijn. Een wereldse vrije trap van Letwory betekende de 3-3. Toen een ieder dacht aan een gelijkspel was het SC Helmondia dat alsnog 4-3 wist te maken wederom uit een vrije trap. Trainer Arno Methorst: "Heel zuur als je dat overkomt en onnodig. We hadden in die fase onnodig veel balverlies. We werkten keihard met volle overgaven, dat heb ik de ploeg ook als compliment meegegeven. Maar wél verloren en dat is nogmaals zuur."

SCG'18 – Margriet 1-2
Na een 0-0 ruststand met veel kansen voor Margriet vielen de doelpunten in de tweede helft. Met een lob van zeker dertig meter verraste  Rob van de Ven(foto) de doelman van SCG'18: 0-1. In de 73e minuut werd het zelfs 0-2 ditmaal was Bilal el Ghezaoui de maker. Vijf minuten voor tijd was het Sten van Vessem (inclusief traditionele salto) die namens zijn team de aansluitingstreffer scoorde met een volley. Maarten van Vugt: "We hebben gezien de verhoudingen in het veld te weinig gescoord." Kort maar krachtig van de Berghemse trainer. Veel kaarten nog tot slot vielen er tijdens de wedstrijd zo luiden de berichten uit Sint Michielsgestel.

RKPVV – Handel 3-1
"Verdiende nederlaag, de tegenstander was beter. " Dat was de uitleg van Handel-trainer Tom Jacobs. De eindstand op de Warande in Helmond was al met de rust bereikt. "We waren niet goed genoeg voor de goal, hun wel." Gijs Bexkens mocht de spreekwoordelijke eer redden voor de Handelaren.

Avanti'31 – Boekel Sport 1-3
Mooie zege voor het kwakkelende Boekel Sport dat na het gelijke spel vorige week bij Den Dungen vanmiddag in Schijndel de eerste seizoenzege smaakte. Avanti'31 startte furieus en kwam na vijf minuten al op 1-0 door Fabian Koenen die ook nog een kans had op 2-0. Voor rust echter was het Tim Schuijers die de eerste van zijn 'valse' hattrick scoorde. Na rust werd het door diezelfde Schuijers als snel 1-2 en 1-3. Het was over bij Avanti'31 waar de bezoekers uit Boekel zich in de rustmode schakelde. Trainer Marc van de Ven: "We hadden een goede trainingsweek achter ons en dan is het leuk dat zich dat dan laat zien in de wedstrijd. We hebben het kantelpunt gepasseerd. De overwinning draagt hier aan bij."

Nijnsel/TVE – BMC 2-0
Nijnsel boekte vandaag een meer dan verdiende zege op BMC. Het eerste kwartier was het Nijnsel dat de druk goed op de tegenstander had. Met vier corners in de eerste tien minuten bleven kansen uit. In de 17e minuut kwam er een strafschop voor BMC na duwen van Nijnsel. Keeper Youri Dortmans stopte de strafschop. In de 30e minuut was het Stefan Hulsen die met een rake vrije trap Nijnsel op 1-0 zette, tevens ruststand. In de tweede helft had Nijnsel het iets betere van het spel. Maar beide ploegen kregen kansen op een treffer. Het was Rob Witlox die de thuisploeg in de 72e minuut op 2-0 zetten. Daarna verzuimde Nijnsel nog zeker drie honderd procent kansen te verzilveren. Trainer Tim de Wert van Nijnsel/TVE: "Een terechte overwinning vandaag. Komende zondag bij Handel een lastige uitwedstrijd. Bij een goed resultaat gaat Nijnsel zich mengen in de subtop."

Excellent – Den Dungen 0-2
De ploeg uit Oploo kwam van een koude kermis thuis. Veel balbezit maar geen goals. Den Dungen scoorde wel en dat vertaalde zich in de 0-2 zege. Ondanks het vaak thuisoverwicht bleef dat vanmiddag op het Domein uit.

Derde klasse D:
Avanti'31 - Boekel Sport 1-3