NIEUWS JEUGD

Ontmoeting met Danjuma Groeneveld

maandag 21 oktober 2019


Voor mijn verjaardag mocht ik in de herfstvakantie bij de Protec Football Academy in Engeland gaan trainen. Dit was echt super leuk en ik heb ook nieuwe trucjes geleerd. Dit is mijn verslag van de reis.

Dag 1: Op maandag zijn we héél vroeg opgestaan om met de ferry naar Engeland te gaan. De eerste avond mocht ik meetrainen met nieuwe jongens in Potters Bar. Dit was best een beetje spannend, maar het ging eigenlijk best goed.

Dag 2: Op dinsdag zijn we eerst naar Londen geweest. We hebben daar met een dubbeldekker bus gereden. We zaten boven en helemaal voorin. Het leukste vond ik de soldaten in hun rode jassen bij het paleis van de koningin. De koningin was thuis, want de vlag was omhoog. Er kwam iemand op bezoek in een mooie koets. In de avond gingen we naar Mill Hill om te trainen met het junior Premier League team van Protec. Sommige jongens waren een jaar ouder en sommige even oud. Ze waren allemaal heel erg goed, maar het ging eigenlijk best goed. Met partijtje heb ik ook een paar keer gescoord.

Dag 3: Op woensdag had pappa een verrassing voor mij. We zijn toen naar Bournemouth gereden. Daar was het team van AFC Bournemouth aan het trainen. Dat konden we niet goed zien, want er stonden schermen voor. Toen we daar overheen keken zagen we Nathan Aké. We zijn toen bij de uitgang gaan staan, omdat we daar Arnout Danjuma Groeneveld gingen ontmoeten. Hij heeft vroeger bij Margriet gevoetbald en speelt nu dus in de Premier League! Hij heeft ook al drie keer in het Nederlands elftal mee gedaan. Toen hij van het veld af kwam had hij een grote glimlach. Hij was echt heel aardig tegen ons. We hebben kaarten met zijn handtekening gekregen en hij heeft zijn handtekening op mijn Bournemouth shirt gezet. Hij is geblesseerd geweest, maar gaat zaterdag weer meedoen tegen Norwich City. Als hij tijd heeft komt hij weer een keer bij Margriet kijken.
In de avond gingen we naar Wembley. Daar trainde ik mee met oudere jongens. Met partijtje werd ik alle kanten op geduwd. Ik vond dat niet zo leuk, maar de trainer zei dat het goed voor me was. Ik heb ook een medaille van Protec gekregen en tips om nog beter te worden.

Dag 4 en 5: Op donderdag gingen we nog een keer naar Londen met mijn nichtje Jenny. We zijn toen in de London Eye geweest. Dat is het hoogste reuzenrad ter wereld. We konden Londen heel goed zien. De dubbeldekker bussen waren wel heel klein vanuit de lucht. En toen was het al weer voorbij. Op vrijdag moesten we lang rijden naar de ferry. De golven waren op de terugweg erg hoog. Best leuk eigenlijk.

Groetjes,
Jeremy
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn