NIEUWS Margriet 1

3D: Eerste puntje voor Boekel Sport, Nooit Gedacht wint met omstreden strafschop

maandag 21 oktober 2019

Foto: Ruud Libau Bron: Amsteleind.nl

FC Schadewijk leek lang te gaan winnen totdat in de 93e minuut RKPVV alsnog langszij kwam. Later een uitgebreid verslag met video-interview met Gaby Kuijpers en alle doelpunten. Bij Nooit Gedacht – Avanti'31 vielen zeven doelpunten. De winnende voor de Geffenaren viel in de 88e minuut middels een fel bestreden strafschop. Een opvallende vrijage van een Geffense speler met scheidsrechter De Bruin voor wat het waard is. Margriet had een treffer van Roy Govers voldoende om Nijnsel/TVE op de knieën te krijgen. 

Roy Govers werd matchwinner in het duel van Margriet tegen Nijnsel/TVE. Na een half uur spelen mocht Margriet een corner nemen die niets opleverde alleen in de rebound een vrije trap. Govers die mee was opgekomen dacht waarschijnlijk: 'Die neem ik nog even mee voor ik weer terug ga'. Een gouden greep want uit die vrije trap kwam de bal aan de tweede paal en werd door Govers tot doelpunt verwerkt. De enige treffer uit het duel op De Amstelhoef bleek later. Trainer Maarten van Vught: "Na rust werd het slordig van onze kant. Nijnsel was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker die maar niet wilde vallen. Voor ons was het in die fase vooral tegenhouden. We hebben niets weggegeven, dat compliment mag het team hebben."

Nooit Gedacht – Avanti'31 4-3
Een wedstrijd met heel veel strijd, doelpunten en diverse meningen. Bob van Iersel opende al in de derde minuut op aangeven van Frank van Herpen. Mauro Brus was het die in de 12e minuut de stand weer gelijk trok met een schot van afstand. Het was Brus zijn dag want in de 21e minuut was hij van afstand succesvol met 1-2. Toch werd het nog 2-2 voor rust met een treffer van Van Iersel die een voor Nooit Gedacht prettige ruststand produceerde. En opnieuw kwam de 'aangeef' van Van Herpen. Een vreemd tafereel in de rust waar vooral Avanti'31-trainer Henry van Wanrooy zich over opwond. Van Wanrooy: "Bij het van het veld lopen in de rust slaat een speler van Nooit Gedacht zijn arm om de nek van scheidsrechter De Bruin uit Odiliapeel. Dat hield hij vol tot ze van het veld af waren. Ze konden het samen goed vinden. Ik vind dit een klef gezicht en dat doe je niet bij iemand die onpartijdig moet blijven lijkt mij." Trainer Arno Methorst: "Ik geef geen mening over die laatste strafschop. Het gebeurde te ver van mij af. Ik kon het niet waarnemen en laat het aan de scheidsrechter. Ik ben blij dat we ons van het verlies in Schijndel vorige week goed hersteld hebben", aldus de trainer van Nooit Gedacht.

Zeven goals
Na een uur spelen in de tweede helft kwam Nooit Gedacht op voorsprong. Lars Henriks werd in de zestien van Avanti'31 neergelegd. De bal ging op de stip en met Frank van Herpen in je midden is dat een zekerheidje: 3-2. Avanti'31 zette nogmaals aan en kwam een kwartier voor tijd weer gelijk met Nooit Gedacht. Brus schoot een vrije trap feilloos binnen: 3-3. Beiden gingen vol voor de winst met kansen voor beide teams. Toch viel het kwartje twee minuten voor tijd richting Nooit Gedacht. Een bal werd in de optie van De Bruin met de hand beroerd en Van Herpen mocht voor de tweede maal van elf meter uithalen wat tevens de 4-3 eindstand was. Van Wanrooy en hij niet alleen was woedend: "Absoluut geen hands en bovendien was het er buiten. Dan denk je toch terug aan die arm om de schouder van de scheidsrechter (een Van Bommeltje? Red PK). Daar baal ik behoorlijk van, dat mag je gerust weten." Zeven goals waren op De Biescamp nodig om het duel te beslissen vanmiddag. Nooit Gedacht trok hier aan het langste eindje. Geert van Heeswijk kreeg in de slotfase zijn tweede geel, dus rood en is zondag geschorst tegen Boekel Sport.

Den Dungen – Boekel Sport 2-2
Boekel Sport koestert na vijf wedstrijden het eerste puntje. In Den Dungen werd het na 90 minuten 2-2. Voor rust heerste de gasten uit Boekel en gingen rusten met 0-1 door een treffer van Juul Hurkmans. De Boekelaren zagen nog een treffer van Sander Jonkers door de scheidsrechter geannuleerd. In de 58e minuut kwam Boekel Sport terug naar 1-1 maar Den Dungen was succesvol en kwam op voorsprong. Boekel Sport drong fel aan en dat resulteerde in de 85e minuut in de gelijkmaker door Tim Schuijers. Boekel Sport leek met de winst te gaan lopen, maar de 2-3 van Schuijers werd afgevlagd. Marc van de Ven: "We zijn echt bestolen. Een 100 procent zuivere treffer. We hebben vandaag, ondanks we ons bestolen voelen, ons goed laten zien. Ik herkende weer dingen die ik gewend was van Boekel Sport en dat doet me goed en geeft vertrouwen voor zondag in Schijndel tegen Avanti'31."

Handel – Schijndel 1-2
De oude contouren beginnen zich bij Schijndel weer rond het team af te tekenen. Fris en fruitig werd er zondagmiddag gewonnen van Handel. Op D'n Eikenwal opende de gasten uit Schijndel. Marc Onwezen was het die aan de tweede paal doeltreffend uit kon halen. Schijndel was de bovenliggende partij die legio kansen kregen om de score al voor rust uit te bouwen. Dat gebeurde niet en Teun Graat mocht op aangeven van Thijs Fonken de gelijkmaker produceren. Na rust schakelde Handel over op plan B wat een 4-3-3 opstelling inhield. Scoren deden de Handelaren niet en zat voor hen het venijn in de spreekwoordelijke staart. In blessuretijd draaide Bjorn Blummel weg en gaf af op Ivo Branten. Die gaf Brent Blummel een niet te missen kans en Handel in rouw dompelde met zijn winnende treffer voor Schijndel.

SCG'18 – Excellent 1-1
Thuisclub SCG'18 was voor rust de betere ploeg. John Janssen, trainer van Excellent: "Ze waren levensgevaarlijk in de omschakeling met groot loopvermogen. We krijgen ondanks dat tóch kansen doelpunten leverde het niet op." Van Nistelrooy deed zijn naam eer aan en scoorde de 1-0 wat ook de ruststand was. Na rust een feller Excellent wat een groot verschil gaf met het gebodenen voor rust. Thijn Cornelissen gaf Frans Cuppers de mogelijkheid om de 1-1 te scoren. Janssen: "SCG'18 is een hardwerkende ploeg die de arbeid niet schuwt, wij hebben meer individuele klasse wat ons verdiend het punt bracht in deze voor ons verre uitreis."
 
Derde klasse D:
Margriet - Nijnsel/TVE 1-0
BMC - SC Helmondia 0-4
Den Dungen - Boekel Sport  2-2
SCG'18 - Excellent 1-1
FC Schadewijk - RKPVV 1-1
Handel - Schijndel/De Wit 1-2
Nooit Gedacht - Avanti'31 4-3

1. RKPVV 5-13
2. Margriet 5-10
3. SC Helmondia 5-9
4. FC Schadewijk 5-8
5. Excellent 4-7
6. Handel 5-7
7. Nijnsel/TVE 5-7
8. Schijndel/De Wit 4-6
9. Nooit Gedacht 5-6
10. Den Dungen 5-6
11. SCG'18 5-5
12. Avanti'31 5-4
13. BMC 5-4
14. Boekel Sport 5-1

Avanti'31 - Boekel Sport
Schijndel/De Wit - FC Schadewijk
RKPVV - Handel
SCG'18 - Margriet
SC Helmondia - Nooit Gedacht
Nijnsel/TVE - BMC
Excellent - Den Dungen

Bron: Kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn