NIEUWS Margriet 1

3D: Competitie zondag van start met veel nieuwelingen

vrijdag 20 september 2019

Maarten van Vugt, trainer van RKSV Margriet  

Al jaren is de derde klasse D dé smaakmaker in het brede metier wat door Kliksport wordt gebracht. Dit seizoen met zes nieuwkomers wat ruim 40 procent is. Moeilijk voor de respectievelijke trainers om daar vat op te krijgen. Het verloop in de competitie zal zonder meer een schifting teweeg brengen. Slechts zes wedstrijden in 3D deze week wegens onze jubilaris Excellent. Het duel met Schijndel is verplaatst naar de beker/inhaal zondag op 17 november.

Door: Peter Kuijpers

Margriet ontvangt BMC dat is overgeheveld uit Zuid-1. Het eindigde vorig seizoen op een vierde plek achter kampioen SVSSS. Margriet beleefde een paar teleurstellende seizoenen. Margriet trok dit seizoen ervaren trainer Maarten van Vugt aan. Mark Strik vertrok naar SSA Vesta'19 (samenvoeging SDDL en Ravenstein). Ook voor Van Vugt begint zondag de competitie. Van Vugt: "Ja, inderdaad zondag gaat het beginnen. De bekerpoule zijn we goed doorgekomen maar door de huidige indelingen is dat niet echt een graadmeter. Wij zijn begonnen met een grote groep en in de voorbereiding heeft iedereen zijn minuten kunnen maken, dus in die zin nog zeker zoekende naar balans. Helaas hebben een aantal langdurig afwezigen maar de beschikbare groep is gretig en enthousiast en we kunnen zeker nog stappen maken. Van BMC weet ik inderdaad niet heel veel. Er spelen een aantal jongens die ik uit het verleden ken (en op hoger niveau gespeeld hebben). Ik weet dat ze afgelopen seizoen vierde en het seizoen ervoor derde zijn geworden in 3C Zuid-1. Het is dus een ploeg die naar verwachting om de bovenste plekken mee gaat spelen."

SCG'18 – Handel
De fusieclub tussen Sint Michielsgestel en SCI verwelkomen we in de derde klasse D. Gestelnaren, Dungenaren en Schijndelaren balanceren immer op de grens tussen Zuid-1 en Zuid-2. Dus elk jaar is het voor deze clubs afwachten waar ze ingedeeld worden. Handel zal dat allemaal prima vinden. Kende net als Margriet hierboven een goed beker programma en schakelde in Handel het machtige Gemert-2 uit. De voorbereiding van Handel was hoe dan ook prima. Trainer Tom van Dalen: "We hebben inderdaad een goede voorbereiding gedraaid tegen veel sterke tegenstanders gespeeld. In de beker zijn we door naar de tweede ronde, wat een knappe prestatie is met Gemert 2 in de poule. We gaan met vertrouwen starten aan de competitie. Echter is het altijd maar afwachten wat de voorbereiding zegt over de competitie. We zijn volledig fit en dat betekent dat ik harde keuzes moet maken en een sterk bezette bank heb. Over SCG'18 weet ik weinig. Echter ligt bij ons de focus nu nog heel erg op de eigen speelwijze. Daar valt nog wel verbetering te halen na de wisselingen die we hebben gehad na het vorige seizoen. Het inslijpen van automatismen en de samenwerking duurt over het algemeen wel langer dan zes weken voorbereiding. Dit alles moet natuurlijk hand in hand gaan met prestaties. We gaan dan ook vol voor de winst om de competitie met een lekker gevoel te starten."


Den Dungen - Nooit Gedacht
De Dungenaren kwamen via de nacompetitie over uit de vierde klasse in Zuid-1. Dus voor Nooit Gedacht een onbekende tegenstander. De Geffenaren deden het prima in de beker en gaan door naar de tweede ronde in november. Op Sportpark Jacobskamp fluit scheidsrechter Ron Kerkhof om 14.30 uur voor aanvang.

SC Helmondia – FC Schadewijk
Moesten de Ossenaren vorig seizoen ook naar Helmond en was de tegenstander dan MULO, nu is het SC Helmondia op de Sportpark de Braak. FC Schadewijk kende een goed bekerverloop, maar trainer Gaby Kuijpers plaatst wat nuances: "We hebben voor de beker tegen twee vierdeklassers gespeeld dus wil dat niet alles zeggen. Zondag tegen Helmondia, meteen een uitwedstrijd. Dat dit een goede ploeg is lijkt me duidelijk. Om die reden wordt het meteen lastig, dus gaan we het zien zondag."

RKPVV – Avanti'31
De Helmonders die spelen op de mooie Waranda zijn totaal nieuw voor trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31: "RKPVV is inderdaad helemaal nieuw voor mij en weet dat ze twee maal achter elkaar kampioen zijn geworden. Met een aantal spelers die het verschil kunnen maken en dat de rest van het team veel strijd levert. Wij hebben de beker knap doorstaan waarbij de nieuwe spelers een goede indruk hebben achter gelaten. De fases in de wedstrijd waar we van een acht naar een drie zakte moet dichter bij elkaar komen om mee te doen voor de prijzen. Ben blij dat we weer kunnen beginnen voor de competitie. Zeer benieuwd waar we staan tegenover de andere teams in deze prachtige maar sterke competitie. Deze week nog lekker scherp trainen en dan vol aan de bak tegen RKPVV."


Nijnsel/TVE – Boekel Sport
Nijnsel is weer terug in de derde klasse waar het twee seizoenen geleden uit degradeerde. Trainer Marc van de Ven begint aan zijn eerste volle seizoen bij de Boekelaren. Van de Ven: "De voorbereiding is erg nuttig geweest, met oefenwedstrijden tegen vierde-, derde- en tweedeklassers. Juist in deze wedstrijden hebben we getracht om onze speelwijze en spelprincipes van het afgelopen halve seizoen verder te perfectioneren. Een proces wat nog gaande is, we zijn nog niet waar we willen zijn. Helaas was de weerstand in de beker erg laag, waardoor we ons eenvoudig voor de tweede ronde hebben geplaatst en onszelf niet voldoende hebben uitgedaagd. Zondag begint het eindelijk en direct een lastige tegenstander met de uitwedstrijd tegen Nijnsel. Voor ons een onbekende tegenstander, maar we willen dit seizoen weer mee doen om de prijzen en dan is een goede start niet alleen lekker, maar ook erg belangrijk. Het lijkt er op dat we volledig fit en compleet zijn, dus we gaan keuzes maken binnen deze luxeproblemen", aldus trainer Marc van de Ven die zondag zijn team af ziet trappen voor een kakelverse competitie.

Programma voor zondag:
Margriet-BMC
SCG'18-Handel
Den Dungen-Nooit Gedacht
SC Helmondia-FC Schadewijk
RKPVV-Avanti'31
Nijnsel/TVE -Boekel Sport
(Excellent - Schijndel/De Wit 17-11)

Bron: Kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn