Selectienieuws

Margrieters Za1 winnen verdiend van TSVV Merlijn

maandag 28 november 2022
Na de zeperd van vorige week waren de Margrieters vastberaden om zich te herpakken. Tegenstander Merlijn uit Tilburg dat de voorgaande 4 wedstrijden had weten te winnen, had de eerste helft niets te vertellen. In alles waren de Margrieters de meerdere, helaas was het verschil slechts 1 doelpunt. Na een goede balverovering van Veron, stuurde hij de lopende Rens weg, die op zijn beurt de bal terug trok naar Stan Wigger, deze was keurig mee gelopen en kon de eerste treffer in een aantal jaar noteren, lekker Stan! Daarvoor waren meerdere kansen helaas onbenut gelaten en was een doelpunt van Rens afgevlagd voor buitenspel. In de rust baalden we van het kleine verschil, maar waren er ook complimenten voor de gretigheid en de wil om te winnen.

De 2e helft begon ook sterk en al vrij snel was daar de beloning dmv een penalty na een charge op Rens. Veron ging achter de bal staan en schoot de 2-0 binnen. Binnen 2 minuten viel veel te snel en plots de aansluitingstreffer, een bal van links werd voorgetrokken en Kevin en Terry communiceerden niet, eerstgenoemde veranderde de bal dusdanig van richting dat hij precies voor de voeten van een Merlijn-speler kwam, waardoor het 2-1 werd. Het eerste schot op doel was direct raak, maar erger de Tilburgers gingen nu ineens in een resultaat geloven. Het laatste half uur drukten de bezoekers wat meer, dit leidde overigens tot voldoende countermogelijkheden. Een overval van 3 tegen 1 werd heel beroerd uit gespeeld en kansen van Loe en Veron om de wedstrijd te beslissen gingen mis. Uiteindelijk was het de lat in de laatste minuut die een onverdiende gelijkmaker verijdelde, iets wat ook zeker niet verdiend was geweest voor de hard werkende Margrieters.

32e min 1-0 Stan Wigger (Rens Wuestenenk A) 55e min 2-0 Veron Lionarons (Penalty) 58e min 2-1 TSVV Merlijn
Opstelling Margriet: Bart Aarts, Kevin van Tongeren, Kevin Korsten, Terence Luers, Jessie vd Kamp, Mats van Liebergen (25’ Loe van Dijk), Lars Janssen, Stan Wigger (75’ Yasin Erdem), Veron Lionarons, Rens Wuestenenk, Rafael Lionarons (58’ Samed Bayar)