Selectienieuws

Margriet Zo1 in eerste helft ongenaakbaar voor DSC

zondag 27 november 2022
Vandaag de clash tussen de nummers 2 en 3 van de derde klasse E, waar beide teams evenveel punten hadden verzameld. Een Margriet  dat DSC de eerste helft helemaal dol speelde en met de rust een 3-0 voorsprong pakte. De Ossenaren geloofden het allemaal wel in de tweede helft en het niveau van de wedstrijd zakte ver terug.

Al in de eerste minuut wist de DSC-doelwachter een afstandsschot maar nauwelijks onder controle te krijgen, waarna in de 4e minuut een fel spelend Margriet alsnog op voorsprong kwam door een prachtig afstandsschot van Quincy Broers vanaf zo’n 25 meter.  Margriet dartelde steeds door de verdediging van DSC en gaf ze nauwelijks ruimte om uit te verdedigen. De grote inzet zou in de 10e minuut al weer resultaat opleveren. Joey Schuurmans veroverde net buiten de 16 de bal en speelde Nick van Oorschot aan, die beheerst afrondde. Even voor rust was het Dion van den Elzen die op magistrale wijze de bal veroverde en de goed opgekomen Jeffrey van Vlijmen lanceerde die de bal prachtig binnen schoot (3-0)

Na de rust was Margriet heel wat minder en DSC probeerde vol op de aanval te spelen. Hadden de mannen uit Kerkdriel de eerste helft geen enkel schot tussen de palen geproduceerd, moet gezegd worden dat ze het wel probeerden, maar nimmer de Osse verdediging onder zware druk konden zetten. Uit een standaardsituatie zou een corner via Gertjan Hooimans met het hoofd achter doelman Marijn van Soest belanden. De laatste 10 minuten nog enkele kansen voor Margriet, een afgekeurd doelpunt door vlaggen voor buitenspel (ten onrechte) en een goede voorzet die door Agonis Hoti met de punt van de teen werd gemist.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Roy Govers, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.
Reserves: Dani Eveleens, Lars van de Kamp, Kevin van Tongeren, Agonis Hoti, Jorn van Bakel, Danny de Natris.

Komende zondag naar Vesta’19
Op Sportpark Den Ong in Ravenstein zal komende zondag de wedstrijd al om 14.00 uur beginnen, dat geldt overigens voor alle wedstrijden. De promovendus staat op een 9e plaats met 7 punten, doelsaldo -9. Ze wonnen uit van Alem en Vorstenbossche Boys, terwijl thuis alleen tegen DSC gelijk werd gespeeld en de rest ging verloren. Toch geen ploeg om te onderschatten met als uitspringer de huidige topscoorder van de derde klasse E Jordy de Loijer, die al 11 maal het net wist te vinden. Noodzaak dus om scherp te blijven.