Selectienieuws

Margriet wint ook bij BMC

donderdag 12 mei 2022
Na het nipte verlies vorige week van koploper Schijndel/de Wit herstelden de Margrieters zich uitstekend door bij BMC in Berlicum met 0-3 te winnen. Dat moet ook wel, want je weet maar nooit of Schijndel nog punten verspeelt. Bovendien is het belangrijk, als je geen kampioen wordt, dat je als hoogste eindigt in de eindrangschikking. In dat geval mag je in de nacompetitie beginnen met een thuiswedstrijd en speel je tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de 3e klasse D.

Margriet besliste dan ook de wedstrijd tegen Berlicum in het eerste kwartier van de wedstrijd. Jeffrey van Lieshout zorgde voor de 0-1 en Morris Landman voor de 0-2. Dat was tevens de ruststand. Margriet kwam niet in problemen meer en in de 81e minuut zou Rob van de Ven de eindstand op 0-3 bepalen.
Met dit resultaat is Margriet de best scorende ploeg geworden.

Lang stond Alem in die ranglijst bovenaan, maar Margriet heeft nu 56 doelpunten gemaakt en Alem 55, Schijndel heeft er 51. Qua doelsaldo staan Margriet en Schijndel gelijk met een positief saldo van 36. Schijndel heeft wel de minste doelpunten tegen, 15, waar Margriet er 20 tegen heeft. 

Opstelling Margriet:
Jurre van Soest, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Lars Janssen, Roy Govers, Veron Lionarons, Nick van Oorschot, Jordy Spooren, Jeffrey van Lieshout, Morris Landman, Bilal El Ghezaoui.
Ingevallen: Mats van Liebergen, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Kevin van Tongeren en Luca Peters.

Naar FC Schadewijk
A.s. zondag de standsderby tegen FC Schadewijk dat vanavond zelfs brutaal een 0-2 voorsprong nam bij koploper Schijndel/de Wit. Met rust was het 1-2 en de eindstand 2-2. Een knappe prestatie die tevens een waarschuwing is voor Margriet om ze niet te onderschatten. 

Onderin
RKTVC gaat rechtstreeks af op degradatie, dat is slechts een kwestie van tijd en zou wel eens kunnen gebeuren met meer dan 100 doelpunten tegen.  Ook vanavond werd er tegen Zwaluw VFC 7 keer gevist.  De strijd om de nacompetitie met vierde klassers om klasse behoud  gaat nog tussen BMC, ODC en DVG.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn